Komuniti Forum Bandar Bukit Raja, Klang Selangor
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Share | 
 

 MAB (MAAJUN ANGGUN BESTARI) - RASAI PENGALAMAN INDAH ANDA SEBAGAI WANITA/ISTERI BERSAMA MAB

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
norliyana
Penduduk Baru
Penduduk Baru


Number of posts: 5

PostSubject: MAB (MAAJUN ANGGUN BESTARI) - RASAI PENGALAMAN INDAH ANDA SEBAGAI WANITA/ISTERI BERSAMA MAB   8th February 2011, 9:59 am

INFO MENGENAI MAAJUN ANGGUN BESTARI (RM15)SEBOTOL UNTUK SEBULAN
HALAL,SELAMAT, BERKESAN = SUPERB + MARVELOUS!!

MEH KONGSI............

Maajun Anggun Bestari atau lebih dikenali sebagai MAB adalah alternatif bagi merancang keluarga secara tradisional. Setiap wanita mempunyai kadar dan fungsi hormon yang berbeza-beza. Sesetengah wanita yang berkahwin tidak serasi dengan perancang keluarga moden seperti pil perancang, suntikan,memakai alat pencegah kehamilan ataupun secara IUD. Jadi mereka ini lebih sesuai merancang keluarga secara tradisional...nah...inilah jawapannya...untuk pengetahuan wanita2 diluar sana..MAB adalah ramuan turun temurun yang tidak mengandungi sebarang campuran kimia. MAB dihasilkan melalui bahan-bahan semulajadi yang diyakini khasiatnya berzaman2 dahulu....

MAB juga bkn sekadar perancang keluarga malah dapat mengatasi pelbagai masalah2 wanita zaman kini berbeza skali dengan perancang keluarga moden yang hanya sekadar merancang keluarga!! MAB dapat membantu memulihkan semula peranakan dan merawat dalaman wanita agar sentiasa "clean n clear"..perlu diingatkan kanser rahim, cyst dan fybroid byk ditemui zaman kini...punca? anda sendiri boleh memikirkan...apakah kita setuju dengan kandungan kimia yg ambil sepanjang hari? garu kepala.. tanyalah hati...

kini...dengan hanya RM15 mengandungi 21bj... anda mampu merancang keluarga anda sendiri malah mendapat byk lagi manfaat untuk kebaikan anda ...suami pun sayang (ketat dan mantoop)...

Isi kandungan MAB ialah MANJAKANI, SERAPAT, SENDUDUK, KACIP FATIMAH, HABBATUSAUDA, INAI & REMPAH RATUS SAHAJA.
KHASIAT & KEGUNAAN MAB :

1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan / family planning.

2. Merawat masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan.

3. Dapat merapatkan faraj bagi wanita selepas bersalin

4. Dapat memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara.

5. Dapat menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

6. Dapat memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan

8. Membuang darah-darah kotor dan toksin dalam badan

9.Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

10.Dapat mencantikkan kulit selepas pengeluaran toksin di dalam badan

11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

12. Melegakan perut kembung dan masalah angin di dalam badan

13. Melawaskan pembuangan air besar

14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)

16. Mengurangkan risiko penyakit kanser dimana maajun warisan keluarga ini adalah 100% dari bahan tradisional jadi tiada langsung penggunaan bahan-bahan steroid dimana ia adalah salah satu kepada faktor penyebab penyakit kanser

17. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

18. MAB memerlukan air untuk merawat dalaman wanita. Apabila wanita menyusu minum sekurang2nya 8 gelas sehari, secara tak langsung dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi.

19. MAB membantu melambatkan proses menopous yang mana ditakuti oleh semua golongan wanita..

MAB adalah produk tradisional dari herba, rempah ratus dan madu. Kegunaan MAB pada asasnya adalah “Family planning”. Walaubagaimanapun MAB juga bertindak sebagai ubat MULTIPURPOSE dalam penjagaan kesihatan dalaman / kecantikan Wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah FAMILY PLANNING moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul. MAB juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas, berkahwin/ belum berkahwin dan orang-orang tua ( Warga Emas ) MAB di jamin bersih,
( Suci lagi halal ) tanpa perlu di ragui lagi bagi orang Islam.

KONSEP & CARA MAB bertindak balas
Apabila anda mengambil MAB ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku .Proses rawatan adalah seperti pada bahagian peranakan/mencairkan lemak/Kolestrol/toksin dalam darah. Apa yang MAB buat adalah ia akan mencairkan darah period lama, nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang ( bagi yang bersalin ). Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat. Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan masing2. Jika anda sudah lama tidak period/ period pendek bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada Peringkat ini , anda akan didatangi kekerapan Period yang tidak menentu kerana MAB sdg merawat peranakan anda. Selepas selesai tempoh itu, anda akan melaluiPeringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap Ini, period kembali normal, maksudnya apabila Habis 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai. Selain Dari darah kotor seperti diatas, lemak/kolestrol/Toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan di buang bersama najis besar. Pd masa ini anda mengalami kekerapan membuang air Besar dan melepaskan angin ( kentut ) Darah period yang lama ini seharusnya di keluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam jangkamasa panjang. Antara risikonya adalah terdedah kepada Fibroid/Cyst/barah pangkal Rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kpd Penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah ikhtiar utk elakkan kemunculan penyakit tersebut.

“ MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI “

LAIN-LAIN KEGUNAAN MAB :
Maksud kegunaan Multi Purpose.
Melambatkan Monopaus

Dengan Megamalkan MAB anda tidak akan MONOPAUS di Usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan MONOPAUS. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.


SESUAI UNTUK WANITA BERUMUR/

WARGA EMAS :
MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada wanita yang berumur 40an keatas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, Cuma hanya Boleh mendapat khasiat2nya seperti Melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.

ATURAN MAKAN MAB :
1.Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin.

2.Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.

3.Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period. MAB juga boleh di makan bersama pil.

4.Bagi yang sedang merancang mengguna cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i) Kes yang tidak period, dapat MAB terus makan.
ii)Kes IUD yang belum EXPIRED dan ada period mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period.
Bila IUD sudah EXPIRED nanti boleh putuskan sama ada nak teuskan IUD atau MAB sahaja.

5.Bagi yang sedang merancang menggunaknINJECTION, Kaedahnya seperti berikut :
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5.
ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus Selepas EXPIRED INJECTION, boleh putuskan untuk terus sambung Injection atau MAB shj.

6.Makan 1 biji sahaja sekali sehari samada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya.

Contohnya : Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada Hari sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi Botol ke 2 pun teruskan ambil pagi. Begitu juga jika ambil malam.

7.Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut :
i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii)Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.


PERINGATAN :
Untuk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan
sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh ituberhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 Jam, Jika syarat ini tidakdi patuhi ianya kurang berkesan untuk dijadikan FAMILY PLANNING.Jika sedang makan MAB di datangi period,Jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.Jika puan2 mematuhi aturan makan ini,insyaAllah ianya dapat membantu sebagai Kaedah FAMILY PLANNING yang berkesan..
MAB SEBAGAI FAMILY PLANNING SEMULAJADI
Dari segi saintifiknya bagaimana MAB boleh bertindak sebagai family planning........

1) Apabila kita makan MAB ianya ia akan meningkatkan temperature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu environment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chances utk pregnt adalah zero pada suhu ini.

2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih(ovum) yg dihasilkan cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.

3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebabt u lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... so pregnt lah tu. Coz inilah MAB ni kena makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.

4) So satu biji itulah dose yang betul utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj.So... itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protection just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.

KEISTIMEWAAN HERBA WARISAN TURUN TEMURUN INI
KHASIAT KACIP FATIMAH
- Mengatasi masalah senggugut
- Melancarkan perjalanan haid dan mengatasi keputihan
- Memulihkan sindrom tekanan sebelum haid
- Meningkatkan keindahan wajah
- Meningkatkan dan memulihkan saluran peranakan
- Mengatasi buasir.

KHASIAT AKAR SERAPAT
- Memperbaiki dan menegang tisu faraj
- Membantu menegangkan payudara
- Menegangkan dan mencantikkan kulit (awet muda)
- Menguatkan otot dan sendi

KHASIAT MANJAKANI
- Mengecutkan dan mengetatkan rahim dan peranakan wanita
- Memperbaiki system peredaran haid
- Menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin
- Membersihkan darah kotor
- Mengatasi keputihan
- Bertindak sebagai astrigen yang berkesan dalam memperbaiki tisu faraj
- Melicinkan dan memelihara kulit

KHASIAT SENDUDUK
- mempunyai nilai perubatan yang tinggi
- untuk mengubati penyakit keputihan yang biasa dialami oleh wanita
- mempunyai khasiat mengubati batuk yang lama

KHASIAT INAI
- Merawat luka, samada luka luaran atau luka dalaman (terutamanya selepas melahirkan anak atau selepas pembedahan)
- untuk menghentikan pendarahan.
- Untuk luka bersalin dan pembedahan
- dikatakan dapat mempercepatkan proses penyembuhan
- Untuk mengembalikan seri muka yang agak pucat selepas bersalin

KHASIAT MADU
- Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
- Menghentikan batuk dengan cepat
- Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
- Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
- Menghentikan kesakitan sendi
- Baik untuk sistem pernafasan
- Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
- Membunuh kuman dan virus didalam darah
- Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
- Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
- Meningkatkan prestasi mental
- Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.

KHASIAT HABBATUS SAUDA/JINTAN HITAM
- Menguatkan sistem kekebalan tubuh
- Meningkatkan daya ingatan dan konsentrasi
- Meningkatkan bioaktivitas hormon
- Menetralkan racun dalam tubuh,
- Mengatasi gangguan tidur dan stress,
- Anti histamin/anti alergi
- Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
- Melancarkan air susu ibu
- Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
- Anti tumor
- Nutrisi bagi manusia
-Anti Oksidan
-Anti infektif dan broncodialating
TESTIMONI PARA PENGGUNA MAB
Testimoni 1;
menurun & mengawal berat badan

"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik mab ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik..
yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln..
tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."
ciksal
--------------------------

Testimoni 2;
merawat keputihan
akum...
saya suka kat makjun nie..
baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang..
baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang...
dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq kak
ye ye
----------------------------------------------------
Testimoni 3;
kawal selera makan,bertenga,merawat keputihan
"Maajun ni memang beesssttt!
Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya.
Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang.
Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati....
Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya.
Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih!
So memang berbaloi, murah pun murah!"
wana
----------------------------------------------------
Testimoni 4;
merwat keputihan/bertenga/keselesaan hubungan suami isteri
"saya pun teruga gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer...
masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak..tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat"
fatina
----------------------------------------------------
testimoni 5 ;
megekal bentuk badan/bertenga/kejayaan merancang keluarga
"nak tolong promotekan lagi makjun ni.... bleh kan akak.... nak kasi up skit!!!!
sekarang dah masuk 4bln saya makan. alhamdulillah, dijamin tak menggemukkan... dah kembali langsing cam dolu2.... dah dpt balik body idaman.............. yang penting takde geleber2 yg sungguh menyakitkan mata..............
saya mmg bangun kul 5pg everyday sbb dok sg buloh keje kat kl. nak siapkan anak punya barang, makan sbb nak anto kat pengasuh. balik sampai umah dah maghrib... nak prepare makan, kemas umah etc.... tapi saya tak pernah rasa letih, tak bermaya..... hubby pernah kata, u ni x penat ke? tu ler.... rasa2nya sbb makjun ler... sbb saya tak pernah makan jamu2 lain... hanya makjun.....
dan, alhamdulillah... tak ter'lekat' lagi sampai la ni............
ttg masalah wanita sumer settle! hubby pun puas hati........ xde komplain pun apa2.................. lagi puji ada!!!
makjun mmg POWER!!!!!"r-weenz-
----------------------------------------------------
Testimoni 6;
kemesraan suami isteri
fatinna
saya pun teruga gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun akk ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer...
masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun akk ni...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat.
"saya setuju!!!! lelagi bab hbgn suami-isteri tu......
kakkakakakA....
jom ler pakat ramai2 mencuba makjun yg power nih...
saya pun memula period berterabur gak... tp so far la ni alhamdulillah... semua berjalan lancar....
apa lagi, jomlah....... cuba jgn tak cuba..... nak memesrakan lagi rumahtangga... moga bahagia ke hujung nyawa....................."
r-weenz
----------------------------------------------------
Testimoni 7;
menghilangkan bau2 semasa period
calendar:
asssalamualaikum........
nak kongsi sedikit berita best setelah makan jamu ni:
1) period klu sebelum ni hingga berbelas2 hari...tapi sekarang datang seminggu jer...pastu clean...xder lagi ekor2....
2) bau2 yg kurang menyenangkan dah xder...
calender
----------------------------------------------------
Testimoni 7;
cuci rahim
ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak......
hmmm, sy mkn MAB ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.....akak kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok....
hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih....
TQ kak..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak?
Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu.......................[/quote]
r-weenz -
----------------------------------------------------
Testimoni 8;
menghilang jerawat & mencantikkan kulit
nak mencelah tang jerawat nih......
agak2nya sbb makan MAB ni kot kulit i makin jelita....
wajah makin licin.... kuang, kuang, kuang, perasan!!!!
eh, tp mmg rasa perubahan... sblm2 ni kerap gak jerawat ni naik.. dah macam2 produk kecantikan sy pakai. tah apa2 dah tepek kat muka nih.... sekali naik melata... kembo siam pun ada... lepas bersalin makan jamu bersalin kampung punya... pastu makan MAB smpi skrg.... tp dok ler kata jerawat tu tak tumbuh langsung... adalah juga... tp x le smpi mencacatkan muka pun... secoit jer... biasalah kalau nk period tuh....
kalau betullah sbb MAB nih mmg TQ beri2much kat kak !! bkn dalaman je POWER, luaran pun makin anggun, jelita & solid maintain cam anak dara..................
Anyway... tenkiu kak .....[/quote]
r-weenz -
----------------------------------------------------
Testimoni 9
merawat migrain
ibuhazique
assalamualikum....
Dah habis sebotol sya gunakan makjun ni..so far, mmg elok...
memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahaha
ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH
ibuhazique -
----------------------------------------------------
Testimoni 10
menurunkan berat badan
tee wrote:
As'kum
Ada cite baru nih.Semenjak T makan jamu.Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite ler
Selalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan baju
akak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih)
Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu .Apalagi,dia kn dh beli,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit.
T ada satu soalan tuk akk....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.nk order lg...
(.Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...)
tee -
----------------------------------------------------
JOM JADI KWN2...

CARA ORDER
1. SMS PESANAN KE 012-3475004 UNTUK LEBIH CEPAT RESPON.

2. BANK-IN KE AKAUN MAYBANK or CIMB (ACC. NO AKN DI BERITAHU MELALUI SMS, BERGANTUNG KEPADA PERMINTAAN)

3.UNTUK CAJ POS LAJU : TAMBAH RM6.00 (1-10BOTOL semenanjung malaysia), RM9.00 (sabah/sarawak)

4. COD : JLN MAKYONG, BANDAR BUKIT RAJA,KLANG, SUNWAY DAMANSARA TECHNOLOGY PARK..

5. SMS SAYA, SETELAH SELESAI, UNTUK URUSAN PENGEPOSAN.

6. PENGEPOSAN HANYA MENGGUNAKAN POS LAJU (DIJAMIN ESOK SAMPAI) INSYAALLAH..

7. PENGEPOSAN DILAKUKAN PADA SETIAP HARI SETELAH SEHARI BAYARAN DI BUAT KECUALI HARI SABTU & AHAD.


TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH


Kecantikan Semulajadi Bermula Dari Hati Yang Murni
any Q?do drop an email ya!!

norli_yana@yahoo.com

SMS 012-3475004 UNTUK FAST REPLY YA!!


Last edited by norliyana on 2nd December 2011, 3:39 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
norliyana
Penduduk Baru
Penduduk Baru


Number of posts: 5

PostSubject: Re: MAB (MAAJUN ANGGUN BESTARI) - RASAI PENGALAMAN INDAH ANDA SEBAGAI WANITA/ISTERI BERSAMA MAB   8th February 2011, 11:21 am

Utk COD, x kan di kenakan caj jika anda berada di kawasan2 yg berhampiran saya (BBR)...berminat utk membeli & mendapatkan produk utk diri anda (wanita sahaja) or untuk isteri tersayang, demi kebahagiaan bersama...sms, call o email saya...pm pon bole...
Back to top Go down
 

MAB (MAAJUN ANGGUN BESTARI) - RASAI PENGALAMAN INDAH ANDA SEBAGAI WANITA/ISTERI BERSAMA MAB

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» Sling utk baby anda~MURAH&TERBAIK~
» Helmet dan Apparel Yang Selesa Untuk Anda dan Pillion??????
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
» Berapakah RPM VTS anda dalam keadaan idle?
» Break-In terbaik utk skuter anda

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Forum Bandar Bukit Raja, Klang Selangor - bukitraja.net  ::  :: -