Komuniti Forum Bandar Bukit Raja, Klang Selangor
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Share | 
 

 Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 1:46 pm

NANTIKAN KEMUNCULANNYA

MANGKUK TINGKAT SATU
(Santapan Air Tangan Ummi)

Akan datang di BBR ni satu bisnes makanan ala Mangkuk Tingkat
Untuk mempermudahkan kita semua mendapat menu/makanan makan malam
Khidmat penghantaran ke rumah pun ada.

Akan mula beroperasi mulai 1 JULAI 2010.
Ikuti iklannya di letter box rumah anda masing2 dalam masa terdekat ini.


Hubungi :
012-2743510 (Kak Liza)
012-2692853 (Niza)

No 62, Jalan Gamelan 6, Bandar Bukit Raja, Klang


p/s:
Tolong hebahkan bisnes sahabat BBR kita ni.
Bisnes untuk tolong warga ibu2 yang sibuk bekerja & tak sempat nak balik masak.
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
wakyan
Penduduk Lama
Penduduk Lama


Number of posts: 146

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 3:23 pm

satu perkhidmatan yang bagus dan di jamin halal, dpt jimat belanja
Back to top Go down
ainacorp
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 406

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 3:33 pm

Pejo wrote:
NANTIKAN KEMUNCULANNYA

MANGKUK TINGKAT SATU
(Santapan Air Tangan Ummi)

Akan datang di BBR ni satu bisnes makanan ala Mangkuk Tingkat
Untuk mempermudahkan kita semua mendapat menu/makanan makan malam
Khidmat penghantaran ke rumah pun ada.

Akan mula beroperasi mulai 1 JULAI 2010.
Ikuti iklannya di letter box rumah anda masing2 dalam masa terdekat ini.


Hubungi :
012-2743510 (Kak Liza)
012-2692853 (Niza)

No 62, Jalan Gamelan 6, Bandar Bukit Raja, Klang


p/s:
Tolong hebahkan bisnes sahabat BBR kita ni.
Bisnes untuk tolong warga ibu2 yang sibuk bekerja & tak sempat nak balik masak.


Memang bagus ni, kalau tak sempat nak masak atau termalas nak masak, boleh order je.
Back to top Go down
bedesoop
Penduduk Lama
Penduduk Lama


Number of posts: 52

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 3:58 pm

ainacorp wrote:
Pejo wrote:
NANTIKAN KEMUNCULANNYA

MANGKUK TINGKAT SATU
(Santapan Air Tangan Ummi)

Akan datang di BBR ni satu bisnes makanan ala Mangkuk Tingkat
Untuk mempermudahkan kita semua mendapat menu/makanan makan malam
Khidmat penghantaran ke rumah pun ada.

Akan mula beroperasi mulai 1 JULAI 2010.
Ikuti iklannya di letter box rumah anda masing2 dalam masa terdekat ini.


Hubungi :
012-2743510 (Kak Liza)
012-2692853 (Niza)

No 62, Jalan Gamelan 6, Bandar Bukit Raja, Klang


p/s:
Tolong hebahkan bisnes sahabat BBR kita ni.
Bisnes untuk tolong warga ibu2 yang sibuk bekerja & tak sempat nak balik masak.


Memang bagus ni, kalau tak sempat nak masak atau termalas nak masak, boleh order je.
[/color]

Aduh, makin selalu la makan nasi bungkus macam ni..... No No
Back to top Go down
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 4:11 pm

wakyan wrote:
satu perkhidmatan yang bagus dan di jamin halal, dpt jimat belanja

Sememangnya halal.
Satu lagi, dimaklumkan oleh pengusaha bahawa beliau tidak menambahkan Ajinomoto sebagai
perencah utama. Tapi menggunakan skil masakan dari turun temurun sebagai bahan masakan.

So, ianya HALAL lagi baik untuk kesihatan.
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 4:21 pm

ainacorp wrote:
Pejo wrote:
NANTIKAN KEMUNCULANNYA

MANGKUK TINGKAT SATU
(Santapan Air Tangan Ummi)

Akan datang di BBR ni satu bisnes makanan ala Mangkuk Tingkat
Untuk mempermudahkan kita semua mendapat menu/makanan makan malam
Khidmat penghantaran ke rumah pun ada.

Akan mula beroperasi mulai 1 JULAI 2010.
Ikuti iklannya di letter box rumah anda masing2 dalam masa terdekat ini.


Hubungi :
012-2743510 (Kak Liza)
012-2692853 (Niza)

No 62, Jalan Gamelan 6, Bandar Bukit Raja, Klang


p/s:
Tolong hebahkan bisnes sahabat BBR kita ni.
Bisnes untuk tolong warga ibu2 yang sibuk bekerja & tak sempat nak balik masak.


Memang bagus ni, kalau tak sempat nak masak atau termalas nak masak, boleh order je.

Kak Aina,
tang perkataan "termalas" tu yang tak tahan tu. Very Happy
Rasanya ramai yang "ter"

Maklum la kalu dah "terlewat" keluar ofis
"tersangkut" la dalam jem
maka, "terlewat" la sampai rumah
then, timbul la rasa "terpenat"
oleh itu, "terorder" la masakan luar
dan, dapur pun kata, tak "terasap" aku hari ni.............heheheheeee

That's why bisnes ni dia orang "terCreate"... hihihiii jangan marah aaaa
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 4:30 pm

bedesoop wrote:
Aduh, makin selalu la makan nasi bungkus macam ni..... No No

Kalu sebelum ni bungkus
Yang ni bermangkuk pulak..ahakss

Untuk makluman,
bagi makanan yang berkuah seperti SUP
dijaga tahap PANASnya tu
yakni, bila nak hantar baru dikuahkan ke mangkuk tingkat berkenaan.

so, tak de la rasa macam nasi bungkus sepenuhnya
ada kelainan sikit... walau pun tak sama ngan
dari periuk sendiri Very Happy
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
ainacorp
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 406

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   16th June 2010, 5:28 pm

Pejo wrote:
ainacorp wrote:
Pejo wrote:
NANTIKAN KEMUNCULANNYA

MANGKUK TINGKAT SATU
(Santapan Air Tangan Ummi)

Akan datang di BBR ni satu bisnes makanan ala Mangkuk Tingkat
Untuk mempermudahkan kita semua mendapat menu/makanan makan malam
Khidmat penghantaran ke rumah pun ada.

Akan mula beroperasi mulai 1 JULAI 2010.
Ikuti iklannya di letter box rumah anda masing2 dalam masa terdekat ini.


Hubungi :
012-2743510 (Kak Liza)
012-2692853 (Niza)

No 62, Jalan Gamelan 6, Bandar Bukit Raja, Klang


p/s:
Tolong hebahkan bisnes sahabat BBR kita ni.
Bisnes untuk tolong warga ibu2 yang sibuk bekerja & tak sempat nak balik masak.


Memang bagus ni, kalau tak sempat nak masak atau termalas nak masak, boleh order je.

Kak Aina,
tang perkataan "termalas" tu yang tak tahan tu. Very Happy
Rasanya ramai yang "ter"

Maklum la kalu dah "terlewat" keluar ofis
"tersangkut" la dalam jem
maka, "terlewat" la sampai rumah
then, timbul la rasa "terpenat"
oleh itu, "terorder" la masakan luar
dan, dapur pun kata, tak "terasap" aku hari ni.............heheheheeee

That's why bisnes ni dia orang "terCreate"... hihihiii jangan marah aaaa


Tak marah le, memang banyak "ter" nya, cuma ade satu je "ter" yang kena juga2 order...bila teringin bebenor.
Back to top Go down
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   17th June 2010, 5:49 pm

ainacorp wrote:


Tak marah le, memang banyak "ter" nya, cuma ade satu je "ter" yang kena juga2 order...bila teringin bebenor.

Kalu dah sampai tahap terIngin,
kena penuhkan hajat tu
Kalu tak, nanti tidur pun berair jer mulut.
tambah kalu ibu2 mengandung..
orang kata, nanti anak lahir mulutnya asyik berair jer... hehehee

p/s:
saya pun ada pengalaman anak berair mulut
Puas cari sebab apa si Adam Haziq (anak sulung saya) tu
asyik berair mulut jer masa kecil
Rupanya nak 'air kelapa bakar'
Pasal masa gi Sg Petani, lalu depan kedai kat Tikam Batu
saya habaq kat omrumah yg tu kedai kelapa bakar.
rupanya dia TERINGIN.

Last sekali, terbeli kat Pengerang Johor masa outstation kat sana
Pastu, Alhamdulillah... terus tak berair mulut lagi

tulah dia penangan TERINGIN... Very Happy
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
ainacorp
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 406

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   17th June 2010, 6:06 pm

Pejo wrote:
ainacorp wrote:


Tak marah le, memang banyak "ter" nya, cuma ade satu je "ter" yang kena juga2 order...bila teringin bebenor.

Kalu dah sampai tahap terIngin,
kena penuhkan hajat tu
Kalu tak, nanti tidur pun berair jer mulut.
tambah kalu ibu2 mengandung..
orang kata, nanti anak lahir mulutnya asyik berair jer... hehehee

p/s:
saya pun ada pengalaman anak berair mulut
Puas cari sebab apa si Adam Haziq (anak sulung saya) tu
asyik berair mulut jer masa kecil
Rupanya nak 'air kelapa bakar'
Pasal masa gi Sg Petani, lalu depan kedai kat Tikam Batu
saya habaq kat omrumah yg tu kedai kelapa bakar.
rupanya dia TERINGIN.

Last sekali, terbeli kat Pengerang Johor masa outstation kat sana
Pastu, Alhamdulillah... terus tak berair mulut lagi

tulah dia penangan TERINGIN... Very Happy


Kalau dah teringin tu mesti kena cari sampai dapat.
Next time jangan dok habaq je kat orang rumah tu, tapi terus tanya nak cuba tak.
Kekadang makanan yang kita tak pernah rasa, ada keinginan dalan hati macam nak rasa je.
Tapi sedap ke kelapa bakar tu? Saya pun tak pernah rasa.
Back to top Go down
shamam@
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 576

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   17th June 2010, 6:09 pm

Menarik bisnes nih...
bleh try nanti bila dh beroperasi.. Cool
Back to top Go down
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   17th June 2010, 7:20 pm

ainacorp wrote:
Pejo wrote:
ainacorp wrote:


Tak marah le, memang banyak "ter" nya, cuma ade satu je "ter" yang kena juga2 order...bila teringin bebenor.

Kalu dah sampai tahap terIngin,
kena penuhkan hajat tu
Kalu tak, nanti tidur pun berair jer mulut.
tambah kalu ibu2 mengandung..
orang kata, nanti anak lahir mulutnya asyik berair jer... hehehee

p/s:
saya pun ada pengalaman anak berair mulut
Puas cari sebab apa si Adam Haziq (anak sulung saya) tu
asyik berair mulut jer masa kecil
Rupanya nak 'air kelapa bakar'
Pasal masa gi Sg Petani, lalu depan kedai kat Tikam Batu
saya habaq kat omrumah yg tu kedai kelapa bakar.
rupanya dia TERINGIN.

Last sekali, terbeli kat Pengerang Johor masa outstation kat sana
Pastu, Alhamdulillah... terus tak berair mulut lagi

tulah dia penangan TERINGIN... Very Happy


Kalau dah teringin tu mesti kena cari sampai dapat.
Next time jangan dok habaq je kat orang rumah tu, tapi terus tanya nak cuba tak.
Kekadang makanan yang kita tak pernah rasa, ada keinginan dalan hati macam nak rasa je.
Tapi sedap ke kelapa bakar tu? Saya pun tak pernah rasa.

OK gak.
Tapi kat klang ni tak jumpe lagi warung/gerai/kedai jual benda ni.
Kalu mana2 member yg tau, leh ler habaq mai.
Itu hari, kat Kg Melayu Subang ada.
Nak try leh ler ke sana.

Dia rasa cam masam2 sikit dan rasa ala ala payau gitu.
Orang kata baik tuk kesihatan.

p/s: nanti kalu Aina ke sana, beli le xtra tuk kite 1 yer...hehehee Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   18th June 2010, 4:54 pm

Pejo wrote:
NANTIKAN KEMUNCULANNYA

MANGKUK TINGKAT SATU
(Santapan Air Tangan Ummi)

Akan datang di BBR ni satu bisnes makanan ala Mangkuk Tingkat
Untuk mempermudahkan kita semua mendapat menu/makanan makan malam
Khidmat penghantaran ke rumah pun ada.

Akan mula beroperasi mulai 1 JULAI 2010.
Ikuti iklannya di letter box rumah anda masing2 dalam masa terdekat ini.


Hubungi :
012-2743510 (Kak Liza)
012-2692853 (Niza)

No 62, Jalan Gamelan 6, Bandar Bukit Raja, Klang


p/s:
Tolong hebahkan bisnes sahabat BBR kita ni.
Bisnes untuk tolong warga ibu2 yang sibuk bekerja & tak sempat nak balik masak.

MAKLUMAN SEMUA

PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG
MESEJ DARIPADA PIHAK PENGUSAHA.

Tujuan pendaftaran ini adalah bagi memudahkan pihak pengusaha dan pelanggan mendapatkan
mangkuk tingkat berkenaan. Mangkuk tingkat berkenaan perlu didaftarkan sebagai DEPOSIT
(ya la mana tau nanti rosak ker, hilang ker, apa ker kan).
Deposit ini akan dipulangkan semula seandainya kita tak lagi nak melanggan.

Apa2 hal, silalah contact no berkenaan.


Hamba yang cuba membantu,

Pejo
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
ainacorp
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 406

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   18th June 2010, 5:03 pm

Last sekali, terbeli kat Pengerang Johor masa outstation kat sana
Pastu, Alhamdulillah... terus tak berair mulut lagi

tulah dia penangan TERINGIN... Very Happy[/quote]


Kalau dah teringin tu mesti kena cari sampai dapat.
Next time jangan dok habaq je kat orang rumah tu, tapi terus tanya nak cuba tak.
Kekadang makanan yang kita tak pernah rasa, ada keinginan dalan hati macam nak rasa je.
Tapi sedap ke kelapa bakar tu? Saya pun tak pernah rasa.[/quote]

OK gak.
Tapi kat klang ni tak jumpe lagi warung/gerai/kedai jual benda ni.
Kalu mana2 member yg tau, leh ler habaq mai.
Itu hari, kat Kg Melayu Subang ada.
Nak try leh ler ke sana.

Dia rasa cam masam2 sikit dan rasa ala ala payau gitu.
Orang kata baik tuk kesihatan.

p/s: nanti kalu Aina ke sana, beli le xtra tuk kite 1 yer...hehehee Very Happy Very Happy[/quote][/color]


Ye ke baik untuk kesihatan.
Next time kalau terjumpa gerai yang jual kelapa bakar, kena cuba la
InsyaAllah, nanti Kak Aina belikan utk Pejo.
Back to top Go down
Pejo
AJK Forum
AJK Forum


Number of posts: 1870

PostSubject: Re: Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U   18th June 2010, 6:03 pm

InsyaAllah, nanti Kak Aina belikan utk Pejo.

Chocey chocey
Back to top Go down
http://www.blogmasjid.bandarbukitraja.org
 

Menu Makan Malam - MANGKUK TINGKAT S.A.T.U

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Forum Bandar Bukit Raja, Klang Selangor - bukitraja.net  ::  :: -