Komuniti Forum Bandar Bukit Raja, Klang Selangor
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Share | 
 

 Servis Aircond

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ADAM
Penduduk Baru
Penduduk Baru


Number of posts: 1

PostSubject: Servis Aircond   17th June 2010, 2:38 pm

Servis aircond dengan harga berpatutan hubungi 016-2252064
Back to top Go down
buyuh
Penduduk Lama
Penduduk Lama


Number of posts: 199

PostSubject: Re: Servis Aircond   18th June 2010, 2:15 pm

ADAM wrote:
Servis aircond dengan harga berpatutan hubungi 016-2252064

biasa nya servis aircond ni buat apa.. tambah gas ker.... basuh filter ker? detail sikit.... bayaran berapa?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Servis Aircond   19th June 2010, 10:21 am

buyuh wrote:
ADAM wrote:
Servis aircond dengan harga berpatutan hubungi 016-2252064

biasa nya servis aircond ni buat apa.. tambah gas ker.... basuh filter ker? detail sikit.... bayaran berapa?

Biasanya air filter customer kena cuci sendiri.Senang ajer biasa boleh buat waktu freetime.Tarik keluar filter drpd a/condcuci dengan tap water atau sabun non acidic atau air suam...2 minggu sekali atau tengok lah keadaan.Rumah tak pakai karpet atau pakai bedak biasanya agak bersih.So 1 bulan sekali...kalau orang kaya suruh servis man buat.
Cuci filter sahaja 20~30 hinggit tau...
so pikir kan lah tu...

Untuk major service tak tambah gas....Gas pun ada dua kat market R22, atau R410A (biasanya inverter).Top-up kalau tak leaking kalau leaking lagi lebih...

Top-up R22 =60~80 ringgit.R410A 100~120 ringgit. (Ini negotiate lah dengan service man)Pasal kadang-kadang tak banyak pun tapi charge sama jugak....kalau europe dia memang pakai timbang ikut berapa gram masuk....Asia biasanya cincai..

Overhaul ikut hp and samada luar atau dalam...atau dua-dua

Ishh takut nak bagi tahu lebih-lebih nanti orang takleh cari makan....hehehehe....

Den tak buek servis tapi agak ahli pasal aircond...sekadar kongsi-kongsi jor...Smile
Back to top Go down
buyuh
Penduduk Lama
Penduduk Lama


Number of posts: 199

PostSubject: Re: Servis Aircond   20th June 2010, 10:17 am

lavender75 wrote:
buyuh wrote:
ADAM wrote:
Servis aircond dengan harga berpatutan hubungi 016-2252064

biasa nya servis aircond ni buat apa.. tambah gas ker.... basuh filter ker? detail sikit.... bayaran berapa?

Biasanya air filter customer kena cuci sendiri.Senang ajer biasa boleh buat waktu freetime.Tarik keluar filter drpd a/condcuci dengan tap water atau sabun non acidic atau air suam...2 minggu sekali atau tengok lah keadaan.Rumah tak pakai karpet atau pakai bedak biasanya agak bersih.So 1 bulan sekali...kalau orang kaya suruh servis man buat.
Cuci filter sahaja 20~30 hinggit tau...
so pikir kan lah tu...

Untuk major service tak tambah gas....Gas pun ada dua kat market R22, atau R410A (biasanya inverter).Top-up kalau tak leaking kalau leaking lagi lebih...

Top-up R22 =60~80 ringgit.R410A 100~120 ringgit. (Ini negotiate lah dengan service man)Pasal kadang-kadang tak banyak pun tapi charge sama jugak....kalau europe dia memang pakai timbang ikut berapa gram masuk....Asia biasanya cincai..

Overhaul ikut hp and samada luar atau dalam...atau dua-dua

Ishh takut nak bagi tahu lebih-lebih nanti orang takleh cari makan....hehehehe....

Den tak buek servis tapi agak ahli pasal aircond...sekadar kongsi-kongsi jor...Smile

yang paling kotor fan unit dalam.. macam mana nak bersih yerr..
Back to top Go down
 

Servis Aircond

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» meter dah 9k lebey...nak kene servis nih
» Servis berkala selepas habis waranty 10000km
» Pengurus servis SYM
» betulkah setiap 1000km kena servis vts200?
» Acara menukar set jarum & servis carb GTS/VTS200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Forum Bandar Bukit Raja, Klang Selangor - bukitraja.net  :: Pendapatan Sampingan! ( Iklan di bukitraja.net ) :: Lain-lain Bisnes-